Ramai yang tanya kenapa tak tulis dalam blog…

Ramai yang email aku tanya kenapa tak explain pasal Unit Trust dalam blog?… Ye aku tau ramai berminat nak tau dan nak mulakan pelaburan dalam Unit Trust ni. Biasa la, tak faham tak kan nak mulakan pelaburan ye tak? Nanti kena tipu, rugi besar, tak untung 100% dan sebagainya.. Mungkin entri tahun lepas boleh buka sedikit kefahaman anda tentang unit trust ini.

Tapi kenapa…?

Undang-undang yang dah dibuat oleh syarikat unit amanah untuk kita tidak buat promosi dan cerita secara direct secara online. Offline takpe.

So, bagi yang betul-betul nak tahu, boleh je sembang melalui whatsapp. Atau email aku kat mohdaslam_pm@yahoo.com

Orang ingat bila invest cash dalam unit amanah ni, esok lusa nak untung 100%. Ramai yang masih menharapkan keuntungan cepat dalam pelaburan ni. Banyak yang aku lihat begitu. Ingat, pelaburan untuk long term. Sebab tu kena tau matlamat asal nak menyimpan berapa tahun, apa kondisi duit yang digunakan untuk menyimpan dan sebagainya.

kalau ada 50K sekalipun, tapi memang nak guna duit tu untuk perniagaan.. Usahlah mengada nak beli saham atau unit amanah. Simpan duit yang tak guna atau reservekan skit bahagian yang memang tak nak usik dalam jangka masa 3tahun>. Mungkin eBook Rahsia buat duit dengan Unit trust ini membantu anda.

ok?

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam