Kerja dengan sijil SPM sahaja.

Berapa ramai dari rakan saya, saya sendiri dan rakan fb yang belajar sehingga Ijazah sekalipun, tapi bekerja tiada kaitan pun dengan apa yang dipelajari masa di Universiti

Jadi perunding unit amanah, cuma memerlukan sijil SPM je. Kalau ada diploma/degree, bonus.

Begitu juga agent hartanah dan perunding takaful.

Bukan tak boleh kerja setaraf dengan sijil kita ada… Tapi kadang kala lambat nak tunggu interview, nak dapat panggilan dan lain lain lagi.

Bukan taknak, tapi nak memilih sangat tak boleh. Nak tunggu rugi masa.

Abis belajar, cari kerja. Dapat, kerja je timba pengalaman. Macam macam kerja boleh buat. Asalkan halal. Ada caruman kwsp.

Kemudian boleh praktikkan tips saya dengan kwsp yang ada. Sama ada guna akaun 2 untuk beli rumah, atau guna akaun 1 membantu rakan rakan sekerja untuk buat investment dalam unit amanah, guna akaun 1.

Kalau nak buat 2-3 kerja seperti saranan menteri pun boleh. Hehehe…

Kalau ada modal rm50, korbankan beli ebook di bawah ni. Dulu saya korbankan beratus beli ebook je. Kalau nak berbaloi print aje hahah.

https://rumahebook.aztetic.my/buy/comboebook/62181

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam