Kenapa unit trust?

Kenapa unit trust?

Inilah soalan yang kawan-kawan aku tanya pada aku. Tak cukup ke apa yang ada..maksud diorang gaji lah yang dapat setiap bulan. dah hampir 4 tahun buat unit trust,dan rasa seronok. Mungkin akan diteruskan sebagai kerjayaa utama akan datang. Keseronokan buat unit trust tu terasa bila betul-betul minat dengan apa yang kita buat. Buka booth,lepas tu jumpa potential client dan akhirnya orang tu invest. Selain komisen,dapat la juga tolong orang membiakkan duit kwsp tu. Nak harap dividen kwsp,berapa la sangat kan.

Kan seronok ajak orang menyimpan duit,bukan ajak orang merompak pun. hehehe.. Tak rasa pun satu beban atau sedih kalau ada orang rejek bila kita ajak melabur.. hehehe.. Komisen tak banyak,tapi cukup la untuk cover duit makan…  :)

Comments

  1. says

    memang seronok…lagi2 bila dapat dividen… terasa macam “bonus tahunan untuk diri sendiri” taklah jadi macam orang lain dok mengeluh tak dapat bonus… dan mcm2 keluhan org lain bila awal tahun… tak gitu bro?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge