Kenapa kena beli rumah dahulu?

Ada dua sebab kena beli rumah cepat.

1- harga rumah makin naik, kalau tak naik banyak pun, tetap akan naik. Kalau ada harga rumah turun, boleh share la kat komen.

2- Boleh jadi salah satu medium untuk korang settlekan hutang dan hidup aman. Contoh, beli rumah Rm200k, kemudian 10 tahun lagi jual Rm300k, dapat la lebih kurang Rm100k, boleh settlekan hutang. Mungkin time tu nak berhenti kerja. Bayar hutang jahat, kad/pl. kalau kalau dapat settlekan loan rumah yang korang duduk pun bagus.

So kalau tak bole beli rumah sekarang, cuba la usaha. Macam mana nak usaha, pandai la korang. Ilmu dah banyak sedut kan, sekarang praktikal pulak kena buat.

Ini adalah cara aku, kalau ada cara dan tips lain, boleh la share.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam