Bukit seri cahaya

 
Betul ke namanya bukit seri cahaya? waktu dulu masa awal 2004 seingat aku masa ada program uitm,aku gelar nama tempat tu bukit cerakah. Tiada apa perkembangan yang aku lihat pun,cuma ada nak buat taman botani baru je. Harini pergi jalan ke sana sebab bawa family aku dan anak buah. Kalau ikut diri sendiri,memang malas. Nak masuk rumah 4musim tu pun tak teruja sangat. Untuk beriadah aku rasa tempat tu memang best. Kalau rumah dekat area situ,memang boleh jogging hari-hari turun naik bukit persediaan untuk kl marathon jun nanti.

Tiket nak masuk ke situ Rm3 dan boleh jalan-jalan dalam bukit cerakah tu naik bus shuttle. Kalau stamina cukup,boleh je jalan-jalan. Tapi pastikan korang pakai la pakaian yang confortable. Tiket masuk ke rumah empat musin tu pulak Rm3. Tiket agak murah,kalau nak compare maintenance untuk diorang jaga rumah empat musim tu. Layan jela gambar ni dulu.
Inilah tempat nak buat taman botani..hehe

Sampai tengok parking penuh,boleh tahan ramai..

Ramai juga awek uitm kat sini,sure AE suka..-tempat tunggu shuttle
Inilah antara anak buah aku..

P/S : Kalau AE nak bawa ariffshah ngerek awek,aku rasa sini salah satu port yang menarik..hehehe

Comments

  1. says

    Madam, takpe apa pun kat situ kecuali bunyi unggas dan cengkerik hutan. Boleh la kalau nakencari ilham menulis blog ddk dlm tu.. Hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge