Apa kelebihan menjadi agent unit trust?

Ramai tertanya tanya, apa kelebihan menjadi agent unit trust? 1 - Unlimited income. Semua nak pendapatan yang tiada limit kan? Bila menjadi unit trust consultant ni, pendapatan kita boleh jadi tiada limit. Saya sertakan satu kes: Aslam lulus exam unit trust consultant pada bulan Oktober. Pada November, Aslam close sales Rm200,000. Komisen Aslam pada November Adalah Rm4000 Pada … [Read more...]

Cara nak jadi agent unit trust

Ramai tanya saya, bagaimana cara nak jadi agent unit trust  Ok saya terangkan satu persatu. Pembelajaran yang kena lalui sebelum exam adalah dua kelas basic berkenaan unit trust dan etika seorang unit trust consultant (UTC). 1 - Hadir kelas Understand unit trust basic - UUTB 2- Build 101- kelas berkenaan etika seorang UTC. Sediakan dokumen berikut; Salinan fotostat ic 2 … [Read more...]

Cara nak berhenti kerja dan jaga anak dirumah. 

Cara nak isteri berhenti kerja dan jaga anak dirumah. Tips ni sesuai bagi mereka yang suka jaga anak sendiri.  Lepas berumahtangga, suami beli 2 rumah untuk investment, isteri beli 1 rumah untuk duduk. Assume both kerja swasta. Kenapa kena beli rumah? 1- harga rumah makin naik, kalau tak naik banyak pun, tetap akan naik. Kalau ada harga rumah turun, boleh share la kat komen. 2- Beli rumah … [Read more...]

Perancangan kewangan apabila masuk umur 30

Sharing. Pelan perancangan kewangan bila dah masuk usia awal 30an. 1- Kerjaya yg tetap. Biasanya kalau kita baru kerja, banyak jump atau tukar kerja sebab nak cari better offer atau keserasian. Tapi bila dah mula umur 30, kena ada goal dan direction dalam kerjaya yang sedang dilalui tu. Kalau tidak, ada je tak kena nanti. 2- Hidup didalam kadar kemampuan sendiri. Kalau sebelum tu banyak … [Read more...]